Historiek

Toneelgroep

Albatros

Lauwe

Historiek.

december 2008 - maart 2009: dromen, fantaseren, lezen en nog méér geboeid geraken...


april 2009: een mooie groep amateurspelers (ong. 12 mensen, jong en oud) engageert zich voor een eerste voorstelling.


april 2009 - juni 2009: oefenen, improviseren, voorbereiden, vallen en opstaan, doorgaan,...


21 juli 2009: een flitsoptreden tijdens het openlucht-theaterfestival "Zomer" in Lauwe.


augustus 2009 - november 2009: oefenen, herhalen, proberen, repeteren en nog eens repeteren...


19 september 2009: het eerste toneeletentje is een succes. Meer dan 140 sympatisanten schuiven aan voor een halve kip met frietjes, laten de drank rijkelijk vloeien en bestormen de tombolaprijzen. Aan allen van harte bedankt voor de warme steun !


19 september 2009: de kaartenverkoop voor de eerste voorstelling gaat van start bij de bestuursleden.


2 november: de mannen en vrouwen van de techniek zijn al volop in actie geschoten. Het decor krijgt stilaan concrete vormen, maar ook de andere stijlelementen (kostumering, rekwesieten, enz.) worden onder handen genomen door een aantal vrijwillge medewerkers.


12 november 2009: de repetities draaien op volle toeren. De zenuwen beginnen hier en daar al onder spanning te komen. Lauwe reageert enthousiast want de kaarten vliegen de deur uit. We zijn even benieuwd naar het eindresultaat.


21 en 22 november 2009: het decor is af. De technische opbouw van zaal en podium o.l.v. de uiterst vakkundige en onvermoeibare Marc Dobbels loopt vlot. Wel jammer dat dit eigenlijk sowieso moet gebeuren; een uitgeruste (toneel)zaal in Lauwe zou zalig zijn...


27-28-29 november: de eerste voorstelling is een feit en meteen een flinke opsteker. "De mensen zijn tevreden".


januari 2010: de katers zijn weggespoeld en er wordt volop nagedacht over een volgende productie.


maart 2010: de keuze is gemaakt: regisseur Patrick Vercaemer is bereid om een bestaand stuk van Lode Pools te bewerken en naar zijn hand te zetten. Vanaf april beginnen we met enkele improvisatiesessies om er terug in te komen...


29 mei: met een aantal spelers werken we met een korte voorstelling mee aan de Kunstwandeling doorheen Lauwe. Een unieke lokatie is uitgekozen om ons ding te doen.


21 juli 2010: net als vorig jaar maken we op het straattheaterfestival "Zomer" in Lauwe een "promotoer" voor onze volgende voorstelling.augustus 2010: de repetities voor de nieuwe productie zijn gestart. Elf spelers en vele andere medewerkers komen in actie. Het wordt opnieuw een serieuze uitdaging voor de groep. Maar we gaan er helemaal voor.


oktober 2010: een vernieuwde website online...


4 november: de algemene repetitie zit erop. Niet meteen een succes, maar in theorie levert dat wel een mooie première op.


5-6-7 november: het zit erop. Het was goed. Iedereen blikt terug op een schitterende prestatie. De acteurs, de regisseur, de technische ploeg, de catering,... iedereen gaf zich volledig. En vooral: dankuwel aan het fantastisch publiek !! Voor foto's: zie fotoboek.


Van bij de start was het de bedoeling dat Patrick ons hoogstens twee jaar ging begeleiden en hij deed dit méér dan voortreffelijk. Waarvoor onze welgemeende dank en waardering.


En dus: "de regisseur is dood, leve de regisseur..." Inderdaad, voor de volgende voorstelling is er een nieuwe regisseur aangetrokken: Jan Vanaudenaerde uit Wevelgem. Welgekomen.


mei - juni 2011: de repetities zijn weer gestart. Een nieuwe voorstelling krijgt vorm: "Blankenberge" van Tom Lanoye.


Juli 2011: Zomer in Menen. Een speler van Albatros heeft het genoegen om tijdens "Zomer 2011" te mogen meespelen met de straatartiestengroep "Cacahuete" (F): "L'enterrement de maman". Het spektakel zit fijn in elkaar en is een zeer mooie ervaring.


september - oktober 2011: het repetitieproces voor "Blankenberge" is volop aan de gang. De regisseur is bijwijlen streng, maar rechtvaardig. De decorbouwers verzetten ongeloofelijk veel werk om een prachtig decor in elkaar te steken. We geloven erin.


4-5-6 november 2011: we spelen drie keer voor een volle zaal in een prachtig decor. We zijn tevreden, het publiek is content en eventjes vertoeven we nog op een euforisch wolkje...

Het is beslist: onze volgende productie zal niet in november 2012 doorgaan, maar in het voorjaar 2013. Meer nog: tijdens de voorjaarsklassiekers, iets met de koers dus...

Een nieuw stuk, een nieuwe regisseur: dit keer komt Peter Deslee ons regisseren: "De Muur van Geraardsbergen" van Jos Houben.

20 januari 2013: Toast Literair van het Davidsfonds Lauwe wordt verzorgd door toneelgroep Albatros. We brengen een literaire rondreis door de wereldgeschiedenis. Met vijf spelers (Joris, Luc, Ann, Yentl en Ann) en de bezielende regie van Patrick Vercaemer slagen we erin om een onderhoudende voorstelling te maken. Het CC in Lauwe is eigenlijk weer te klein...

De Muur zit in de laatste rechte lijn. De spurt wordt voorbereid, iedereen wringt zich in de juiste posities, we gaan ervoor !

19-20-21 april 2013: we spelen drie keer "De Muur van Geraardsbergen" op onze vertrouwde stek voor een wielerminnend publiek.

Vanaf hier kan je ons dagelijks reilen en zeilen volgen op Facebook.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren