Producties

Toneelgroep

Albatros

Lauwe

Producties Toneelgroep Albatros.

Hieronder een overzicht van al onze producties:

Productie twaalf: (25 januari 2020 - 19u30)


Moorddiner: "Jubileumfeest Suzy en Hubert"


De familie Loomans organiseert een jubileumfeest voor Suzy en Hubert, niet naar de zin van iedereen... Alle genodigden nemen kennis van bijzondere familiegeheimen en het feest ontaart in een bitsige whodunnit.


Plaats: Feestzaal Kantine Racing Lauwe

Regie: Joris Vanhee

Spel: Gudrun, Stefaan, Anitza, Dimitri, Karin.
Productie elf (1 - 2 - 3 november 2019)


DING

Een toneelstuk van Tom Dupont

Regie: Jan Vanaudenaerde

Spel: Karin, Manuel, Ingrid, Dennis, Robby, Joris, Luc, Gudrun, Stefaan, Chantal, Sabine, Fien, Hannelore, Sarah, Jolien.

Fluisteraar: Hilde

Zaal: Wonderwijzer, Lauwe


"Wit jut nog nie vergeten

e vader was dwood omverre gereen

da hjil de klokke stille viel

ze moest van moeder direkt were gaan vermakt maken

ze kwam zot van dat almeteki zwo stille wo gekomen in us

weet je da nog nie vergeten"


Productie tien (2 -3 - 4 november 2018)


Theaterhoofd op hol

een theatraal blijspel van Wim Chielens


Regie: Lieven Vandamme

Spel: Joris, Gudrun, Luc, Stefaan, Jolien, Karin, Ingrid, Dennis, Hannelore.

Fluisteraar: Hilde

Zaal: Wonderwijzer Lauwe


Jan, een toneelauteur zit zonder inspiratie. Zijn onproductiviteit ergert zijn vrouw Lieve mateloos. Van zijn uitgever Jacques krijgt hij een opdracht voor het schrijven van een blijspel. Hij stort zich als een bezetene op de opdracht. Zo zeer zelfs dat hij een beetje gek wordt en de fantasiewereld van zijn stukken niet meer kan onderscheiden van de werkelijkheid in zijn woon-, werk- en slaapkamer. Als de personages uit de toneelstukken waaraan hij niet meer verder schrijft een rel ontketenen tegen de personages uit het bestelde blijspel, raakt het arme theaterhoofd van Jan helemaal op hol. Wanneer hij zijn echte schoonzus, Frie, verwart met de schoonzus uit het blijspel en zich er bijna aan vergrijpt is de maat vol voor zijn vrouw en zijn schoonzus. Zij bevechten hem met zijn eigen wapen...

Productie negen (6 juli 2018 - 20u)


Moorddiner: "Wie niets ziet, is schuldig!"


Plaats:restaurant Ter Biest Lauwe

Regie: Joris Vanhee

Spel: Stefaan, Gudrun, Luc, Karin, Ingrid, Hilde.

Productie acht (3 - 4 - 5 november 2017)


What's up James ?

van Julia Engelen

Regie: Lieven Vandamme

Productie zeven (4 - 5 - 6 november 2016)


De Nacht van de 16e Januari

van Ayn Rand.


Een nacht in januari: een succesvol zakenman valt van zijn dakterras. Is dit een wanhoopsdaad? Een ongeluk? Of is  er iets ergers aan de hand. Een secretaresse, een jonge bruid, een concurrent, een ontevreden klant, een jaloerse schoonvader, een ontevreden minnaar: zouden zij er iets mee te maken hebben?

De jury zal oordelen... Jij dus !Spelers: Dominique, Dennis, Gudrun, Joris, Sarah, Fien, Stefaan, Robby, Ann, Karin, Hannelore.

Fluisteraar: Hilde.

Regie: Peter Deslee

Zaal: de Wonderwijzer (GBS), Hospitaalstraat 14 te Lauwe

Productie zes:(6 -7 - 8 november 2015).


De Caraïbische Zee

van René Verheezen.


Een ziekenhuiskamer ergens te lande… Enkele vrouwelijke patiënten komen toevallig bij elkaar terecht en heel snel leren we hun wel en wee kennen. Zo heeft elk zijn levensverhaal, zijn kleine en grote kantjes. Naast de patiënten maken we ook kennis met hun familie en het verplegend personeel. Het bezoek dat komt en gaat zorgt voor de nodige afwisseling.


Kortom,… patiënten, personeel en bezoekers, ieder met zijn eigen zorgen, vragen en hoop, wantrouwen, onmacht en humor passeren de revue.


Een tragikomedie over ontmoeten en ontwijken, mogen en graag willen, leven en sterven, over mensen van vlees en bloed.


Het leven zoals het is…


Spelers: Gudrun, Joris, Sarah, Fien, Stefaan, Robby, Ann, Karin, Hannelore.

Fluisteraar: Vicky.

Regie: Peter Deslee

Zaal: de Wonderwijzer (GBS), Hospitaalstraat 14 te Lauwe

Productie vijf (31 oktober, 1 november en 2 november 2014)


"Stilte aub !"

Van Michael Frayn

Spelers: Ann, Joris, Fien, Gudrun, Stefaan, Hannelore, Robby, Abdel, Melanie.

Techniek, administratie en decor: Marc, Carl, Daan, Annemie, Ria, Simon, Bart en Luc.

Fluisteraar: Mojka.

Regie: Peter Deslee

Grime: Soezemie en Ria.

Zaal: Gemeentelijke Basisschool, Hospitaalstraat, Lauwe.

“Stilte aub” toont je het proces van theatergezelschap Albatros uit Lauwe bij het repeteren van hun nieuwe voorstelling ‘Niets om het lijf’. De avond voor de première zou de laatste repetitie zonder al te veel problemen moeten verlopen. Bij Albatros is dat allesbehalve het geval. Het grote pijnpunt, tijd tekort ! Stress en paniek slaan toe bij de acteurs. De regisseur is in alle staten en de première dreigt een grote ramp te worden. En dit op de vooravond van hun veelbelovende tournee door Vlaanderen.

Het publiek krijgt de voorstelling van dit gezelschap drie keer te zien: op de generale repetitie, vanuit de coulissen en tenslotte op de 100ste voorstelling, waar alles compleet in het honderd loopt.

"Stilte a.u.b." is een deuren- en sardienenkomedie in de beste Britse humorstijl. Michaël Frayn schreef het veel bekroonde stuk in 1982 onder de titel "Noises off". Journalist, columnist en vertaler Frayn is de auteur van tientallen komedies en van filmscenario's als "Clockwise" (met John Cleese als punctuele schooldirecteur).

Productie vier (19, 20 en 21 april 2013)


"De Muur van Geraardsbergen"

Van Jos Houben.

Spelers: Ann, Joris, Fien, Dennis, Jelle, Emmy en vele anderen...

Techniek, administratie en decor: Marc, Carl, Annemie, Donat, Ria, Simon, Bart en Martin.

Fluisteraar: Mojka.

Regie: Peter Deslee

Grime: Soezemie en Vicky.

Zaal: Gemeentelijke Basisschool, Hospitaalstraat, Lauwe.

Roger Persoons, uitbater van kaaswinkel “ T’Gruyèrke” in de Meensesteenweg in Lauwe, wordt verteerd door de wielerpassie. Zoon Walter wint zijn eerste koers en dat moet de start betekenen van een prachtige carrière, een Boonen of zelfs een Merckx waardig. Maar zijn zoon heeft heel andere plannen met zijn toekomst !

En bij de trotse vader slaan de stoppen door. Hij probeert nog wel zijn Walter via liefje Martine naar de fiets toe te manipuleren, maar even later is het hek helemaal van de dam. Euforie wordt wanhoop. Het kleine wereldje wankelt; de droom spat uit elkaar…

Auteur Jos Houben is geboren te Antwerpen (°5-03-1939 +26-08-1998) en is Licentiaat Wijsbegeerte en Letteren. Na een periode dat hij het vak van leraar in het middelbaar onderwijs uitoefende werd Jos Houben acteur bij het Brussels kamertoneel. Houben maakte bewerkingen en vertalingen van toneelstukken en schreef zelf "Schippersstraat" en "De muur van Geraardsbergen". Jos Houben speelde onder meer bij het Reizend Volkstheater en het EWT te Deurne. Tevens was hij docent toneelgeschiedenis en literatuur aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen.

Voor de spelers die maar op een beperkte toneelervaring kunnen buigen, is het een serieuze uitdaging geworden om de juiste toon en de gepaste finesse te vinden. Maar, al zeggen we het zelf, het resultaat mag gezien worden.

Bovendien is er een fantastisch “voorprogramma” dat naadloos aansluit bij de voorstelling. Aan het publiek om te oordelen…

Productie drie (4, 5 en 6 november 2011)


"Blankenberge"

Van Tom Lanoye.

'Blankenberge' verwijst niet alleen naar een strandplaats, maar ook naar een brasserie. Daar komen mensen zoals ze in elk café komen. Een vaste klant, de madame achter de tap, het serveerstertje, de plaatselijke agent en vervolgens wat zich zo in de avond en nacht aandient aan nachtvlinders, dolende jongemannen, lieden op zoek naar beschutting onder het lage plafond en de troost van het glas. De plaats van handeling is snel gegeven: een keuken en een café. En voorts het strand en een duinpan, waar de liefde wordt bedreven. Met als gevolg zandkorrels overal op het lichaam.

De gesprekken tussen de personages gaan als een golfslag heen en weer, het zijn allemaal woorden en nog eens woorden om de grote stilte of het lege niets te lijf te gaan. Lanoye heeft een scherp oor voor het geroezemoes dat in een dergelijke gelegenheid opklinkt, altijd een mengeling van levenswijsheid en sentimentaliteit. Er zijn de gore grappen en de poëtische uitweidingen; de spotzucht en agressie. De mensen staan met de rug tegen de muur, want van heel Blankenberge wordt het volgende seizoen één grote dancing gemaakt. Dit is het laatste seizoen, nazomer, de tijd gaat voorbij. In dit besef schuilt het drama van het toneelstuk, meer nog dan in de ontwikkeling van de karakters.

Hier en daar, terecht uiterst karig, gunt de schrijver ons een blik in de ziel van zijn personages. Eén van hen zegt bijvoorbeeld: “Films en boeken, dat is iets voor lafaards, die de waarheid niet onder ogen durven zien. Die liever kijken naar iets dat niet bestaat dan te kijken naar wat in hun handen ligt. Ik kijk wel naar wat in mijn handen ligt (-) Ik pers eruit wat eruit te persen valt, ik leef ermee op het scherp van de snee. Maar ik zit niet, gelijk een konijn voor een lichtbak, in een donker zaaltje te kijken naar een hoop onnozelaars met een pruik op hun kop.” De ander werpt tegen: “Als uw leven u zo bevalt, waar klaagt ge dan over?” En dan de eerste weer: “Over mensen gelijk gij. Die niet leven om het leven dat ze hebben, maar die het altijd ergens anders gaan zoeken.”

Spelers: Melanie, Luc, Gudrun, Hannelore, Piet, Niels, Jean-Marie, Dennis en Ann.

Techniek, administratie en decor: Marc, Carl, Annemie, Donat, Simon, Bart en Martin.

Fluisteraar: Mojka.

Regie: Jan Vanaudenaerde.

Grime: Soezemie en Vicky.

Zaal: Gemeentelijke Basisschool, Hospitaalstraat, Lauwe.

Productie twee (5, 6 en 7 november 2010)


"Ze danste maar één zomer"

Van Lode Pools, in een bijzondere bewerking van Patrick Vercaemer.

Het zal je maar overkomen: een jong koppel zijn en moeten weerstaan aan alle verlokkingen van het bruisende leven. We maken niet alleen kennis met Sharina en Louis, maar ontmoeten ook talrijke familieleden met hun kijk op de exploten van het jonge koppel.

Kortom, een boeiende familiekroniek met de nodige portie drama en romantiek.

Het geheel is in een bijzondere omgeving geplaatst en je krijgt een gegarandeerd boeiende toneelervaring.

Het is pas de tweede productie van dit nieuwe gezelschap in Lauwe, maar het is duidelijk dat alle amateurspelers en bestuursleden de smaak te pakken hebben.

Spelers: Melanie, Fien, Joris, Luc, Gudrun, Jelle, Emmy, Hannelore, Eric, Piet en Liselotte.

Techniek en decor: Marc, Carl, Annemie, Donat, Simon, Martin, Bart en Daan.

Fluisteraar: Mojka.

Grime: Soezemie en Vicky.

Regie: Patrick Vercaemer.

Zaal: Gemeentelijke Basisschool, Hospitaalstraat, Lauwe.

Download affiche: hier beschikbaar.

Productie één (27, 28 en 29 november 2009)


"'t Zesde Gebod"

In de echte wereld, de wereld zoals we hem allemaal kennen, gebeuren er allerlei dingen die al dan niet stroken met een of ander gebod uit de jaren stillekes…

In de eveneens echte wereld, de meeste kennen deze echter niet, zijn er heksen en feeën en hun slaafje en leven er nu nog echte pestdokters….

En soms, heel soms, komen deze twee werelden samen…: Geert, van NV Noorderzon, houdt op Valentijn een personeelsfeestje….

De voorbereiding van het feest, het feest zelf en de al dan niet verwachte kater na het feest fungeren als speelvlak.

De allereerste voorstelling van de nieuwe toneelvereniging met allemaal kersverse spelers mag gerust een succes genoemd worden.

In de eerste plaats willen wij het ruim opgekomen publiek (+600 mensen) van harte danken voor de warme en enthousiaste bemoedigingen.

Alle spelers, de bestuursleden, de mensen achter de schermen (techniek, grime, decor,...) en last but not least de regisseur, Patrick Vercaemer, hebben het beste van zichzelf gegeven.

Aan allen: een zeer dikke proficiat.

Spelers: Gudrun, Melanie, Piet, Luc, Fien, Hannelore, Joris, Emmy, Jasmine, Flo, Liselotte.

Techniek en decor: Marc, Carl, Christophe, Donat, Eric, Bart.

Fluisteraar: Mojka.

Grime: Soezemie en Vicky.

Regie: Patrick Vercaemer (Aalbeke). Hij is tevens de auteur van ons eerste origineel stuk.

(foto: Wilfried Ossieur)

(foto: Wilfried Ossieur)

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren